lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulukalenteri, luukku 4

Luukku 4:

Joululahjojen hankinnan suhteen olet auttamattoman myöhässä, sorry...

Juicen "sika"-laulussa joulun valmistelu alkoi "toukokuussa"... Ei hullumpi ajankohta... Tosi lahjanostaja "valmistelee joulua" koko vuoden... Tante Maarit antaa nyt muutaman vinkin :-).

Hyödynnä kaupan ale-laarit. Leluja, vaatteita, kirjoja yms. löytyy pitkin vuotta alennuksesta. Monella kaupalla on joku tietty "löytönurkka", josta voi löytyä monenlaista mukavaa, pakettiin sopivaa. Eläköön vaatehuone, jonne ne voi panna jemmaan odottamaan sopivaa tilaisuutta ja kohdetta :-). Joo, tiedän... ei toimi lapsiperheessä, jossa lapset ovat "yli 2-vuotiaita" ;-)

Piipahda silloin tällöin kirpparilla. Sieltä voi tehdä hyviä kirjalöytöjä. Kirjan sisältö ei muutu, vaikka se olisi painettu 40-luvulla tai se on luettu 50 kertaa ennen sinua.
Suosittelen lukemaan kirjan ennen lahjapakettiin laittamista, jos kirja ei ennestään ole sinulle tuttu - laaduntarkistus, nimittäin. Itse olen lukenut useamman Cathrine Cooksonin kirjan - osasta niistä olen tykännyt ja ne ovat olleet ihan "asiallisia", osa on ollut täysin lahjaksi kelpaamattomia...

Luke 4: Når det gjelder å handle inn julegaver, så er du alt for seint ute, sorry...
Fölg med på SALG... Handle inn leketöy, klär, böker osv. året rundt. Mange butikker har et eller annet hjörne, der de legger produkter på salg året rundt. Så kan du ha en hylle eller noen bokser i garasjen/kjelleren, hvor du samler dem og gir videre ved passende anledning. Dette funker jo fint i en barnefamilie ;-)...

Loppemarked er også et fint sted. Jeg har kjöpt en del böker der til nesten "ingenting". Boken blir ikke dårligere, selvom den er trykket på 40-tallet eller den er lest 50 ganger för deg.
Kan väre lurt å lese boken för du gir den videre - ikke alle er "gode böker"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti