keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Joulukalenteri!

Alkaa olla kalenteri-aika :-) ja ajattelin laittaa jakoon muutamia joulukalenteri-ideoita :-). Hauskaa, jos niistä on iloa ja hyötyä muillekin!
Olen tehnyt ns. paketti-kalenterin n. 13 kertaa - en muista, minä vuonna tein ensimmäiseni. Se oli kuitenkin opiskeluaikaa (ja budjetti sen mukainen ;-) ). Aika monenlaista ja monen hintaista kalenteria mahtuu noihin vuosiin. Yhteistä jokaiselle on ollut se, että avaajia kalentereilla on ollut n. 4, tyttöjä ja poikia, ja luukut on avattu sitten vuoropäivinä, ennalta sovitussa järjestyksessä. Silloin tytöt ovat saaneet tyttöjen juttuja ja pojat poikien.
Tässä muutama idea...

* Osta lautapelipaketti (esim. 100 peliä-paketti). Jaa nopat, pelilaudat, pelimerkit yms. eri luukkuihin. Tee se vähän "peli kerrallaan", jolloin parin-kolmen päivän päästä päästään jo pelaamaan ensimmäistä/ensimmäisiä pelejä.

* Osta askarteluliikkeestä magneettinappeja. Liimaa ne lomamatkalta/matkoilta jääneisiin kolikoihin. Tämä toimii hyvin vähän isommille lapsille :-)

* Osta palapeli ja jaa palaset eri luukkuihin.

* Tee kirjainmagneetteja. Maalaa askartelumaalilla esim. puun oksista sahatuille siivuille eri kirjaimia ja liimaa kirjainten taakse magneetti. Valitse kirjaimet niin, että niistä syntyy esim. lasten nimiä tmv. mukavaa.

* Osta erilaisia geelikynä-pakkauksia, värikyniä, glitterkyniä ja jaa ne luukkuihin (tytöt tykkäävät!). Poikien luukuista tuli yhtenä jouluna geomag?-magneetteja. Eli ostin paketin, jossa oli magneettikuulia, magneettitappeja yms. ja jaoin ne luukkuihin.

* Leivonta-aiheinen kalenteri: Osta erilaisia leivontatarvikkeita. Esim. pipari-muotti, nuolulasta, kanelia, kardemummaa, strösseliä, nonparelleja, rusinoita, pullasuti, miniraastin, muffinsivuokia, karkkivuokia, kuivattuja hedelmiä jne.

Viimeinen luukku:
Viimeisiä luukkuja on kalenterissani ollut yleensä 2. Yksi on avaamisvuorossa olevalle (samankokoinen kuin muinakin päivinä) ja toinen on vähän isompi, yhteinen juttu. Viimeinen luukkuhan on kaikissa kalentereissa isoin ja jos yksi saa sen isoimman, tulee (yleensä) huuto ;-).  Viimeiseksi luukuksi olen yrittänyt keksiä jotakin, joka helpottaa jouluaattoon kuuluvaa odotusta. Tässä muutama idea:
* Pelikortit
* Värityskirja/kirjoja
* Satukasetti/CD
* kirja
* askartelujuttuja

Toteutustapoja on monenlaisia. Helpointa on panna paketit pieneen koriin johonkin pöydälle. Toinen vaihtoehto on ripustaa ne esim. johonkin rimaan ja rima seinälle. Jos paketit ovat kovin eri painoisia, tämä voi olla aika haastava tapa...
JOs kalenteri on tarkoitus tehdä useana jouluna, "seinävaate" on toimiva idea. Itse tein säkkikankaalle ison joulukuusi-aplikaation. Koristelin kuusen joulukuusen palloilla ja hopeaköynnöksellä. Paketit ripustan kuuseen hakaneuloilla, painavimmat alareunaan. Kun kaikki luukut on avattu jäljellä on jouluinen seinävaate. Laitan kuvaa, kunhan haen kalenterin vanhempieni ullakolta...

Tämän vuoden kalenteri on toteuttamista vaille valmis. En paljasta sen teemaa (vielä) - mikään yllämainituista ideoista se ei kuitenkaan ole... Laitan kuvaa, kunhan se on koottu :-). Kaunis siitä tulee, sen voin luvata kyllä :-)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti