tiistai 21. syyskuuta 2010

Islandskake / "Islanninkakku"

Islandkake / "Islanninkakku", jonka leivoin Norjan kansallispäiväksi (17. toukokuuta).

Pohja:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 rkl perunajauhoa
0,5 tl leivinjauhetta

1 pss vaniljakastike-aineksia
2,5 dl maitoa

3 dl kermaa
suklaata rouhittuna

Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. sekoita varovasti joukkoon muut aineet. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm, käytin 26-cm-vuokaa ja meni ihan hyvin). paista uunin alimmalla tasolla 175 astetta, n. 45 min. Jäähdytä kakku vuoassa.

Levitä vaniljakiisseli kakun päälle. Vaahdota kerma ja lisää siihen rouhittu suklaa. Levitä kakun päälle.
Koristele halutessasi. Tämän kakun koristelussa käytin coctail-kirsikoita ja tummalla suklaalla pursotettuja kuvioita. Kerman joukkoon laitoin tumman suklaan sijasta Marianne crush -rouhetta, jolloin mausta tulee vähän raikkaampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti