Näiden ihanien leivosten ohje löytyi elämä makeaksi -blogista, http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/, josta myös löytyy kauniimpia versioita, kuin nämä ;-). Näissä on aika monta työvaihetta, mutta tulos on ehdottomasti vaivan arvoinen! ...varsinkin, kun käytät oikeaa voita etkä margariinia...!
Oppskriften på disse fant jeg på en blogg og der er det også noen finere "versjoner" enn disse ;-). Det er en del arbeidsfaser i disse, ja, men resultatet er verdt strevet :-)! Og bruk ekte smör - ikke margarin...!
- 200 g voita / smör
- 1 dl sokeria / sukker
- 1 kananmuna / egg
- 3 ½- 4 dl vehnäjauhoja / hvetemel
- ½ tl leivinjauhetta / bakepulver
- 150 g suolatonta voita / usaltet smör
- 2 ½ dl mansikkatomusokeria / melis med jordbärsmak
- 80 g sulatettua tummaa suklaata / mörk sjokolade
- vesi-tomusokeriseosta + vähän mansikkatomusokeria / glasyr med vann og melis + litt melis med jordbärsmak
- nonparelleja / "dryss"
Täytä pohjat kreemillä Nosta bebet jääkaappiin jotta kreemi jähmettyy. Kuorruta bebet vesi-tomusokeriseoksella, jos käytät pelkkää mansikkatomusokeria, kuorrutteesta tulee tosi makeaa ja räikeän pinkin väristä. Hennomman värin saa käyttämällä tavallista tomusokeria ja joukkoon mukaan vähän sitä mansikkatomusokeria
bland ingrediensene til bunnen sammen. Trykk deig i formene og stek i midten av ovnen i 175 grader, ca. 15 min. Lag fyll. Pisk smör luftig og tilsett melis og til slutt smeltet sjokolade. Fyll "koppene" med krem og legg de i kjöleskapet for at fyllet blir litt stivere. Lag melisglasyr og spre det over bakelsene. Fargen på glasyr er avhengig av hvor mye du bruker vanlig melis i forhold til melis med jordbärsmak.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti